Selecteer een pagina
NEKO D
NEKO M

Wit

8+

Neko Godello, Bodega Tampesta, León, Spanje 2020

Afkomstig van de wijngaard Las Lagunillas in de appellatie León. 11 hectare groot met stokken van 17 jaar oud. Deze (nieuwe) wijn is gereleased in maart 2021. Wijnmaker is Andres Marcos.
Godello; lichtgeel, spritzige geur, duidelijk godello, geur en smaak komen overeen, levendige aanzet, zuren en fruit staan voorop, daarna volgt goede spanningsboog, levendig smaakpalet, evenwichtig, crèmige ondertoon, veel lengte, breed inzetbaar (13%)
Wijnkoperij La Persistance € 12,75

christmann D
christmann M

8

Junge Reben Riesling, Christmann, Pfalz, Duitsland 2020

Weingut Christmann bevindt zich in Gimmeldingen in de Mittelhaardt. Respect voor de natuur staat hier al jaren hoog in aanzien, en sinds 2006 zijn de biodynamische wijnen dan ook officieel gecertificeerd. De huidige eigenaar Steffen Christmann – in 2020 door Vinum benoemd tot wijnmaker van het jaar – is de zevende generatie die het wijngoed runt. Hij heeft, samen met zijn nog immer actieve vader, ervoor gezorgd dat het is uitgegroeid tot een toonaangevend wijngoed. Het is aangesloten bij de VDP, waarvan Steffen sinds 2007 de voorzitter is.
Riesling; fraaie volle kleur, mooie geur, gelijkmatig, geur- en smaaktonen komen overeen, schoon, fris en vitaal, prettige zomerwijn (11,5%)
Anfors Imperial € 13,25

PARIENTE D
PARIENTE M

8-

Verdejo, José Pariente, Rueda, Spanje 2020

Een van de beste producenten in Rueda. Wordt toegejuicht in Hugh Johnson’s Pocket Wine Book 2020 vanwege ‘verdejos of shining clarity’. De wijngaard wordt gekenmerkt door een platform van losse stenen, is arm aan organisch materiaal en heeft ontsluitingen van kalksteen op de hoogste niveaus. Het plaatselijke klimaat, continentaal met een Atlantische invloed, dwingt de wijnstokken diep in de ondergrond op zoek te gaan naar water.
Verdejo; heel licht groen uiterlijk, stuivende geur, rijp fruit, limoenzuren, heel sappig, veel wit fruit in de aanzet, vullend, fijne kruidigheid, geur- en smaakaroma’s volgen elkaar op, fruitig met pittig accent, expressief, kraakhelder en schoon, uitstekende lengte, veel wijn voor deze prijs
Vinites € 13,25

Parcela CH D
Parcela CH M

8

Laborum de Parcela Chardonnay de Finca Alto Los Cuises, El Porvenir, Cafayate Valley, Argentinië 2019

Bodega El Porvenir bevindt zich op 1.850 meter hoogte en wordt beschouwd als een van de meest interessante wijnproducenten van Salta onder meer door de Engelse MW Tim Atkins. De consultant is de Amerikaan Paul Hobbs die zijn eigen wijnhuis Viña Cobos in Agrelo, Mendoza bezit.
Chardonnay, terroirwijn afkomstig van één perceel, fermentatie en 8 maanden rijping in Franse barriques (20% nieuw); geel uiterlijk, geur komt langzaam op gang, licht crèmige ondertoon, duidelijk chardonnay en houtinvloed in de aanzet, daarnaast belangrijke rol voor de zuren, decanteren zorgt voor meer balans, minder heftig, alles beter versmolten, crèmig, licht kruidig, goede zuren en inhoud, veel lengte, gastronomische wijn (12,7%)
Damaro Wines € 14,95

Pinela D
Pinela M

8

Pinela, Fedora, Vipavska Dolina, Slovenië 2018

Familiebedrijf opgericht in 1880 dat tot de Tweede Wereldoorlog wijn verkocht in een eigen herberg en exporteerde naar Triest en Ljubljana. Na de nationalisatie ging de oogst naar de regionale coöperatie. Kazimir Kobal slaagde erin de mooiste percelen uit te breiden en te bewaren voor de familie. Zijn zoon Walter ging vanaf 2014 voor het eerst weer wijn produceren onder de naam Fedora.
Pinela 41 jaar oude stokken, 2-3 dagen maceratie, spontane gisting, 12 maanden rijping sur lie in oude grote vaten, zwavelen alleen bij het bottelen, ongefilterd; lichte kleur, frisse citrus, schone en ziltige geur, sappige aanzet met lichte kruidige toets, goede balans en veel lengte, gastronomische wijn (13%)
Delicroatia € 16,00

battonnage D
battonnage M

8-

Chardonnay Battonage, Thummerer, DHC Eger, Hongarije 2019

De familie Thummerer produceert wijn sinds 1984 in het dorp Noszvaj, 10 kilometer ten oosten van Eger. Ze bezitten in en rond de wijnregio Eger ruim 80 hectare wijngaard, op diverse heuvels die worden gezien als de beste uit het gebied: Áfrika, Mészhegy en Vidra in Eger, Tekenöhát en Kökötö in Noszvaj en Juszalagos in Novaj.
Chardonnay; strogeel uiterlijk, evenwichtige geurwaaier, chardonnay en houtinvloed goed geïntegreerd, houtinvloed is meer geprononceerd in de smaak, daaromheen zuren en lichte kruidige tonen, rijpe ondertoon, vullend maar ook levendig, evenwichtige finale, goed inzetbare maaltijdwijn (13,5%)
Lekkers Uit Hongarije € 17,95

delgado D
delgado M

Sherry

8,5

Fino, Delgado Zuleta, Jerez-Xérès-Sherry, Spanje NV

Bodegas Delgado Zuleta is een van de alleroudste en meest toonaangevende huizen in het gebied van Jerez de la Frontera. De historie van dit huis gaat terug tot 1719. De huidige naam bestaat sinds eind van de 19e eeuw toen sherry floreerde en Delgado Zuleta leverancier werd van het Spaanse hof. Dit zijn ze nog steeds.
Palomino; strogeel met groene reflex, rustige geurwaaier, evenwichtig, fraaie aanzet, fris, fruitig en elegant, mooie finesse, transparant, veel smaak, romig met fijn bittertje, goede balans, veel lengte (15%)
Wijnhandel B.J. de Logie

Share This