Selecteer een pagina

Wit

7,5

Pinot Gris les Prélats, Domaine Paul Ginglinger, Alsace, Frankrijk 2018

Familiedomein in Eguisheim opgericht in 1610, nu onder leiding van Michel en Loreta Ginglinger, de 13e generatie. Maakt karaktervolle wijnen, met zuiverheid, finesse en concentratie.
Pinot gris, biologisch, 8 maanden houtrijping; rijpe aroma’s in geur en smaak, duidelijk gebruik van hout, rijp fruit, veel sap, aromatisch, fijne kruidigheid, levendig, goede lengte (13,8%)
Vojacek Wijnen € 13,95

8-

Grüner Veltliner Höhlgraben, Malat, Kremstal, Oostenrijk 2018

Deze volle grüner veltliner komt van een gemengde bodem: een dunne lösslaag op verweerde steen en grind van de Oerdonau. De wijn is gastronomisch en getypeerd; met de bekende Pfefferl, kruidigheid, frisse en minerale tonen. De GV Höhlgraben valt in het middensegment van Malat. Malat (****Falstaff) wordt geroemd om de jarenlange consequente kwaliteit in alle wijnniveaus zowel in wit, rood, zoet als mousserend.
druif
Lekker Sapje € 14,95

7,5

Trascampanas Seleccion, Bodegas Goticó, Rueda, Spanje 2016

De wijngaard voor deze bijzondere verdejo ligt in het centrum van Rueda. De stokken zijn meer dan 60 jaar oud. Van de oudste druivenstokken wordt deze houtgelagerde verdejo gemaakt. Er wordt bijna alleen verdejo gemaakt, waarbij alles draait om het frisse fruit de rijkdom, complexiteit en karakter van de druif.
Verdejo, 1/3 van de wijn krijgt 3 maanden rijping op nieuw hout; redelijk veel kleur, licht ontwikkeld, vrij veel vulling, duidelijke gebruik van hout, crèmige tonen in de mond, goede inhoud, veel lengte (13%)
Tire Bouchon € 15,00

Rood

8-

Argiolas, Monica di Sardegna, Italië 2017

Monica is een van de druiven die eeuwen geleden door de Spaanse bezetters uit eigen land is meegenomen. Tegenwoordig komt de druif alleen op Sardinië voor en worden er heerlijk soepele en sappige wijnen van gemaakt.
Monica, carignano, bovale sardo; goede kleurintensiteit, fruitrijke aroma’s in geur en smaak, evenwichtig, mooi houtgebruik, frisse zuren, levendig, lengte (14%)
Vinites € 12,90

Zoet

7,5

Solaris, Marrone, Moscato d’Asti, Italië 2018

De zussen Denise, Serena en Valentina vormen de vierde generatie die leiding geeft aan het familiebedrijf Marrone. Zij worden sinds een paar jaar bijgestaan door de internationaal gelauwerde wijnmaker en consultant Donato Lanati. Donato is tevens eigenaar van het belangrijke wijnanalysecentrum Enosis.
Moscato; sympathieke geur, rijp, bloesemtonen, veel wit fruit, vullend, hoge zuren, zoetje, maar niet storend (6%)
Grapes Unlimited € 13,95

Share This