Selecteer een pagina

Wit

7,5

Antonella Corda, Vermentino di Sardegna, Italië 2019

Antonella Corda heeft het wijngoed geërfd van haar moeder en ze heeft het getransformeerd in een ambitieus en innovatief biologisch project dat het verleden eer aan doet.
Vermentino; typisch vermentino, redelijk strakke geur, smaakvolle aanzet, gerijpte aroma’s, vullend, hoog zuur met bittertje als omlijsting, vrij intense smaakbeleving, goede lengte
Ad Bibendum € 16,50

8-

Lahrer Weissburgunder trocken, Weingut Wöhrle, Baden, Duitsland 2020

Bij Weingut Wöhrle in Lahr, een kleine stad in de Duitse wijnstreek Baden, zeggen ze graag dat ze werken naar het voorbeeld van de Bourgogne. Maar dit wijngoed heeft allang bewezen een grootheid in zichzelf te zijn. Markus en Tanja Wöhrle, die het familiebedrijf runnen, maken fantastisch mooie wijnen, in harmonie met de natuur. Dat hun bedrijf in 2004 geaccepteerd werd als lid van de VDP, zegt natuurlijk ook wel iets.
Weissburgunder, Weissburgunder, biologisch; correcte geur van de druif, schoon, helder, fris, fruitig, doordrinkbaar, goede balans, toegankelijk (12,5%) (12,5%)
Anfors Imperial € 16,95

8-

Henye Tokaji Kabar,Chateau Dereszla, DHC Tokaj, Hongarije 2020

BHet wijnhuis Dereszla is in handen van de familie D`Aulan uit Frankrijk, voormalig eigenaar van Piper-Heidsieck. Naast wijngaarden in de wijnregio Tokaj hebben zij ook grote stukken land in St. Emilion, Champagne en Mendoza.
Kabar, houtgebruik; stoere druif, stevige aroma’s, vullende en gecorseerde aanzet, duidelijke houtinbreng, terroirtonen, ingetogen dik breed fruit, goed sap, beetje ziltig, flinke zuurgraad, veel lengte (13%)
Lekkers Uit Hongarije € 17,95

Rood

8

Peña Real Crianza, Bodegas Resalte, Ribero del Duero, Spanje 2018

De naam Peña Real is geïnspireerd op de naam Peñafiel, de stad in het hart van de Ribera del Duero. Hier bezit Bodegas Resalte een landgoed van zo’n 6 hectare waar men zo’n 30000 flessen per jaar produceert
100% tempranillo, 70% Frans hout, 30 % Amerikaans hout; hechte geur, duidelijke tempranillo-aroma en inbreng van hout, smeuïge aanzet, goed versmolten, rijpe ondertoon naast kruidigheid, hout is goed opgenomen, veel lengte (14,5%)
Wijnkoperij La Persistance € 15,00

8

Storriis, Le Favole Tenute Cadorin, Friuli Annia, Italië 2016

Het perceel waar de druiven van de Storiis groeien is 1.4 hectare groot, met een dichtheid van 4500 wijnstokken per hectare en een opbrengst van 6000 kg per hectare. Het maakt deel uit van de 13 hectare grote Vigneti Bosco Bande, een van de twee wijngaarden van Le Favole, die direct aan zee ligt.
Refosco dal peduncolo rosso, 10 maanden in vaten van 5 HL; redelijk donker van kleur, aromatische geurwaaier, refosco-tonen, gerijpt fruit en mooi gedoseerde houtinbreng, mooie sappige aanzet, gerijpt fruit, kruidige ondertoon, wijn met structuur en karakter, Italiaanse achtergrond is duidelijk aanwezig (14%)/span>
Wijnkoperij La Persistance € 15,50

8-

La Réserve, Château Jean Faure, Saint-Émillion, Frankrijk 2019

18 hectare groot domein dicht bij Pomerol, in de buurt van Cheval Blanc en La Dominique. Werd in 1985 gedeclasseerd maar is sinds de overname in 2004 door Anne en Olivier Decelle op de weg terug: in 2012 herwon het de status van grand cru classé. De bodem heeft – uitzonderlijk voor de streek – tot op 1 meter diepte een ondergrond van vruchtbare klei: ideaal voor cabernet franc.
50% cabernet franc, 50% merlot, biologisch, 10 maanden rijping in beton (80%) en 1 jaar oude barriques (20%); goede kleur, evenwichtig, goede expressie van cabernet franc en merlot, geen overdreven aroma’s, impressies van aardbei en kersen, schoon, toegankelijk, doordrinkbaar (13%)
Anfors Imperial € 22,95

Share This