Selecteer een pagina
VGC kuhn D
VGC kuhn  M

Wit

8,5

Weisser Burgunder Tradition trocken, Philipp Kuhn, Pfalz, Duitsland 2020

Deze wijnstokken groeien op een bodem van kalkzandsteen. Na de oogst ondergaan de druiven een vinificatie in roestvrijstalen vaten. De mooie frisheid van de wijn verwacht je ook uiteindelijk in je glas, vandaar dat de wijnboeren niet hebben gekozen voor eventuele houtrijping.
Weissburgunder; fraaie kleur, frisse geur, fruitig, heel zuiver, prachtige wijn, rijk aan aroma’s en met veel lengte (12%).
Informatiebureau voor Duitse Wijn / Grandi Vini € 13,25

VGC con Ella D
VGC con Ella M

7,5

Con Ella Albariño, Cruz de Castillo, Rías Baixas, Spanje 2020

De oude wijngaard in de wijnstreek Rías Baixas is gelegen vlakbij de oceaan. De ranken staan nog net niet met hun wortels in de zee, dit bepaalt wel de smaak en geur van de wijn. De albariño krijgt veel zonuren maar ook ontzettend veel frisheid van de wind vanaf de oceaan. De wijngaard is op behoorlijke leeftijd een kan veel voeding halen uit de rijke bodem structuur. Een witte wijn vol met terroir en finesse.
Albariño; correcte kleur, intense geur, vrij rijpe aanzet, sappig, veel smaak, licht kruidig, rijk aan fruit, intens en breed van smaak, goede lengte (13%)
Oud Reuchlin & Boelen € 14,15

Schuster D
Schuster M

8

Aus den Dörferm Grüner Veltliner/Gemischter Satz, Rosi Schuster, Burgenland, Oostenrijk 2018

Het wijngoed Rosi Schuster is gelegen in St.Margarethen in het Neusiedlersee-Hügelland wijnbouwgebied Burgenland. Sinds 2007 wordt het gerund door Rosi Schuster samen met haar zoon Hannes. De 9 hectaren wijngaard zijn hoofdzakelijk aangeplant met blaufrankisch, zweigelt en st laurent met een gemiddelde ouderdom van de wijngaarden van 40 jaar.
80% grüner veltliner, 20% andere druivenrassen; lichtgele kleur, veel sap, veel fruit, goede zuren en bite, afgeronde aroma’s, homogeen, licht crèmig, mondvullend, goede inhoud, mist wat finesse
Ad Bibendum € 17,50

Duzsi D
Duzsi M

Rood

7+

Cabernet Franc, Dúzsi Tamás, DHC Szekszárd, Hongarije 2016

Dúzsi Tamás staat bekend als de rosékoning van Hongarije. Rosé is voor hem geen bijproduct maar zijn absolute focus; hij selecteert namelijk de beste druiven voor zijn rosé. Naast rosé maakt Dúzsi ook verdienstelijke rode cuvées, zoals Óvörös (oude Rode) van kékfrankos, cabernet en merlot en het vlaggeschip Görögszó van voornamelijk cabernet. In 2014 werd hij uitgeroepen tot Hongaars Wijnmaker van het Jaar.
Cabernet franc; veel kleur voor een wijn uit 2016, duidelijk cabernet franc en veel houtinvloed, gerijpt fruit en florale tonen in geur en smaak, veel smaak, heftig, een beetje rauw, licht drogend naar het einde toe, geschikt bij stoofschotel (13,5%)
Lekkers Uit Hongarije € 11,95

castelluci D
castelluci M

8

Nero d’Avola, Casteluccimiano, IGP Terre Siciliane, Italië 2019

Ooit een coöperatie, nu 125 samenwerkende, gepassioneerde wijnboeren en een dedicated wijnteam onder leiding van Pierro Boffa en oenoloog Tonino Guzzo. Hun wijngaardareaal bestrijkt totaal 75 hectare. Oude stokken (40-60 jaar) en bushvines vormen de garantie voor het behoud en de bescherming van de waardevolle biodiversiteit: kleine wijngaardplots worden afgewisseld met olijven en fruitgaarden.
Nero d’avola, biologisch, 10 maanden houtrijping; paarsrood, aangename geurwaaier, evenwichtige, toegankelijke aanzet, verleidelijk rijp fruit met kruidige ondertoon, goede vulling, lichte tannine, smaakvolle wijn die past bij diverse gerechten (14%)
Puur Wijn € 14,95

maruja D
maruja M

Sherry

9-

Manzanilla Maruja, Bodegas Juan Piñero, Sanlúcar de Barrameda, Spanje NV

Bodegas Juan Piñero was een Almacenista die zijn wijnen verkocht aan bodega’s Argüeso en La Gitana. Vanaf 2013 zijn ze zelf gaan bottelen. Ook namen zij de voorraden en oude merk Maruja Manzanilla van Bodegas Terry over. De bodega ligt in het midden het stadje Sanlucar op de Calle Trasbolsa vlak bij de rivier de Guadalquivir.
Palomino; veel kleur, rijp, rijk en complex van geur, duidelijk nootachtig en associatie met kamille, heel aparte smaakbeleving, prachtig fruit, vullend en aromatisch, intense lengte, heel fijne wijn, zeer goed inzetbaar (15%)
André Kerstens € 14,50

chokyu D
chokyu M

Sake

8-

Chokyu White 2016, Junmai Ginjo Muroka Nama-Gen, Nakano BC, Wakayama

4 jaar rijping onder het vriespunt, licht zoet, vol rijstaroma in geur en smaak
Omachi, 55% polijsting; aromatisch en sappig, mooi ontwikkeld, prachtige balans, doordrinkbare gastronomische sake (17%)
Yoigokochi

Share This