Selecteer een pagina

Wit

8

Suavia, Soave Classico, Italië 2016

De naam Suavia is een verwijzing naar een Germaanse stam met de naam Suavi, die zich in het dorpskasteel huisvestte na de val van het Romeinse Rijk. Suavia werd later Soave. De familie Tessari is onlosmakelijk verbonden met het Soave Classico-gebied en trots op hun reputatie als vaandeldragers op het gebied van kwaliteit en terroirexpressie.
100% garganega; intense geur waarin de druif duidelijk naar voren komt, gelijkmatig, aromatisch, goede vulling en spanning, schoon, evenwichtig, mooi gerjipt fruit (12,5%)
Anfors € 11,95

8+

Les Marnes, Mas Granier, Coteaux du Languedoc, Frankrijk 2015

Les Marnes is een rijke, witte languedocwijn op basis van roussanne, witte grenache en viognier met een een lichte houtrijping. Gevuld met tropische vruchten (denk meloen, abrikoos en mango), mooie zachte zuren en een complexe afdronk vraagt deze wijn om rijk gekruide of iets pittige gerechten.
Roussanne, viognier, grenache blanc, houtgebruik; redelijk veel kleur, aangename geur, fijne zuren, speelse spanning, opwekkend, schoon en puur, licht krijtachtig, mooie balans, plezierig en doordrinkbaar, mooie begeleider voor rijke oriëntaals getinte gerechten, veel wijn voor zijn prijs (14%)
De Geluksdruif € 12,90

7,5

Terras do Cigarrón, Martin Codax, Monterrei, Spanje 2015

Deze bodega is opgericht in 1986 en is vernoemd naar de meest bekende Galicische troubadour. Martin Códax is verbonden met kunst en cultuur. De Terras do Cigarron is volledig gemaakt met de godello-druif, na een streng en zorgvuldig proces om raszuiverheid en de essentie van de traditionele wijnen van oorsprong te waarborgen.
100% godello; bescheiden geur, sappige aanzet met duidelijke zuren, lichte hint van sinaasappelschilbitters, goed fruit, schoon van smaak, pepertje in de afdronk, speelse zuren op het einde, veel lengte (13%)
Wijnkoperij La Persistance € 14,35

7,5

Serendipia Chardonnay, Aldeya de Ayles, Cariñena, Spanje 2013

Chardonnaydruiven van kalkrijke bodem. Koude inweking gedurende 6 uur; daarna vergisting op rvs en 5 maanden rijping op barriques (Allier). De Bourgogne is zonder twijfel de inspiratiebron.
Chardonnay; volgele kleur, evenwichtige aroma’s, chardonnayfruit en duidelijke houtinbreng, maar in juiste proporties, goede fraîcheur, maaltijdwijn
Sauter Wijnen € 14,75

Rood

8-

Spätburgunder, Weingut Bergdolt, Pfalz, Duitsland 2014

Het zogenaamde Hofgut van het klooster St. Lamprecht uit 979 werd in 1553 een dépendance van de universiteit van Heidelberg. In 1754 aangekocht door de familie Bergdolt. Carolin Bergdolt is de wijnmaker en alhoewel zij zeer succesvol is met haar ‘Burgunder’ soorten, blijft zij bescheiden.
Spätburgunder; goede kleur, mooi gedoseerde geur, combinatie van fruit en bloemen, knappe doorkomst van spätburgunder-aroma’s, evenwichtig in geur en smaak, vullend, rond, maar ook bite en stevige kruidigheid (13%)
Neerlands Wijnhuis € 10,95

7+

Torre di Ceparano, Zerbina, Sangiovese di Romagna Superiore, Italië 2012

Merendeel sangiovese (85-90%) afhankelijk van de jaargang aaangevuld met syrah (5-10%), merlot (5-10%), cabernet sauvignon (maximum 5%), ancellotta (maximum 2-3%). Vergisting in rvs-tanks met schilcontact van 15-21 dagen. Opvoeding: 600 liter Franse eiken barriques (10% nieuw) en een klein deel Amerikaans eiken.
Sangiovese aangevuld met syrah, merlot, cabernet sauvignon en ancellotta; correcte kleur, levendige geur, mooi rood fruit, smaak komt overeen met geur, duidelijk ontwikkelde tonen
De Wijntherapeut € 16,95

Share This