Selecteer een pagina

Wit

8

Suavia, Soave Classico, Italië 2015

Breed inzetbare 100% garganega van de topwijngaarden Fittà en Tremenalto met vulkanische bodem van een familiebedrijf gerund door drie dochters.
Garganega; wulpse, rijpe witte fruittonen en florale impressie, goed aansluitend bittertje, mooi sap, goede vulling, goede balans (13%)
Anfors € 11,95

8,5

Siefersheimer Riesling Vom Porphyr, Wagner Stempel, Rheinhessen, Duitsland 2015

Riesling van jongere aanplant van de GG wijngaarden Heerkretz en Höllberg bekend om de ‘Porphyr’ bodem. Druiven worden vrij laat geoogst. De wijn rijpt gedeeltelijk op ‘Stückfass’.
Riesling, beperkt houtgebruik, biologisch; stijlvolle geur, heerlijk fruit, fijne hoge zuren, malse aanzet, geuraroma’s keren in vloeiende vorm terug, goede balans, knap houtgebruik, goede spanning (13%)
Grandi Vini via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 17,95

8

Nativae Pecorino, Tenuta Ulisse, Abruzzo, Italië 2014

De pecorino-druiven groeien op meer dan 40 jaar oude wijnstokken. De vergisting van de druiven vindt plaats op spontane wijze, met de wilde gistcellen op de schillen. De wijn is ongeklaard en ongefilterd.
Pecorino; goede zuren, ronde bitters, opwekkend, mooie rijpe fruittonen, verteerbaar, schoon van smaak, goede vulling, veel lengte (13%)
Vinites € 19,95

Rood

8

Spätburgunder Tradition, Philipp Kuhn, Pfalz, Duitsland 2012

Pinot noir van wijngaarden met löss, leem en kalkzandsteen. Opvoeding op grote Franse houten vaten voor ca. 16 maanden.
Spätburgunder, beperkt houtgebruik; aangename aromatische geur, typisch spätburgunder, zuiver en evenwichtig, mooie sappige aanzet, rijp fruit met pikant kruidig tintje, goede lenge, hout is mooi gedoseerd (13%)
Grandi Vini € 14,95

7,5

Figure Libre Cabernet Franc, Domaine Gayda, IGP Pays d’Oc, Frankrijk 2014

Domaine Gayda is een van de meest onderscheiden domeinen van de Languedoc. Alle wijnen zijn 100% biologisch. Boven het wijndomein is het restaurant van Gayda gevestigd, voorzien van een voortreffelijke keuken! Met uitzicht over de wijngaarden kunt u hier alle wijnen van Gayda proeven en natuurlijk een kijkje nemen in het wijnbedrijf.
Cabernet franc, houtgebruik, biologisch; veel kleur, fruitrijke cabernet francgeur, inbreng van hout is goed gelukt, aangenaam op de tong met licht zwart-wittoontje (14,2%)
Hans Moolenaar Wijnkoperij € 16,95

8-

Grainha Tinto, Quinta Nova, Douro, Portugal 2012

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo ontleent haar naam aan Onze Lieve Vrouwe van de berg Karmel, de beschermheilige die de 17e-eeuwse kapel op het landgoed bewoont. De Quinta is eigendom van de familie Amorim, een van de marktleiders op het gebied van kurkproductie.
Touriga nacional, tinta roriz, tinta baroca, touriga franca; intense kleur, hechte geurwaaier, nog opeengepakt, redelijke soepele aanzet, middenrif met veel donker fruit, kruidig, stevige tannines, mondvullend, warm, winterwijn (14%)
Noordman Wijnimport € 17,50

8-

Domaine de l’Olivette, Bandol, Frankrijk 2011

In tegenstelling tot de meeste collega’s heeft deze wijnmaker het geduld om zijn wijn 5 jaar de tijd te geven alvorens hem op de markt te brengen. Rode Bandol in optima
forma.

Mourvèdre, grenache, houtgebruik; intense kleur, hechte geur met beetje ontwikkeling, evenwichtig van samenstelling, gerijpt fruit, voldoende kruidigheid, goed houtgebruik, vraagt om wintergerecht (15%)
la Vie le vin € 22,95

7,5

Borgo Salcetino, Chianti Classico, Italië 2013

Het wijnhuis Borgo Salcentino ligt in Radda, in de “Classico”-zone, waar zich de zich de beste gronden voor de productie van ‘klassieke stijl’ chianti bevinden. De familie Livon bezit 30 hectare waarvan 13 ha aan wijngaarden.
95% sangiovese, 5% canaiolo; uitnodigende geur, sappige aanzet, mooi versmolten, licht crèmige associatie, correcte vulling, verteerbaar, mooie spanning, kruidige onderlaag, veel lengte (13%)
AltoVino Wijnhandel € 16,75

Share This