Selecteer een pagina

Wit

7,5

Silvaner trocken VDP.Gutswein, Weingut Hans Wirsching, Franken, Duitsland 2018

Hans Wirsching is VDP-lid en een van de drie beste wijnhuizen uit Franken. Het was de eerste producent in Franken die scheurebe aanplantte. Silvaner is een van de paradepaardjes van Hans Wirsching. De wijnen ogen steevast zeer hoge ogen.
Silvaner; correcte geur en smaak, plezierig, mooi rijp fruit en omlijstende bitters, lichte citrus in finale, toegankelijk, goede fraîcheur (13%)
Lekker Sapje – Wijn voor mensen met humor € 11,45

8-

Rödelsee Scheurebe trocken, Weingut Weltner, Franken, Duitsland 2017

Scheurebe wordt vanwege zijn fruitexpressie en exotische karakter ook wel de sauvignon blanc van Duitsland genoemd. Wijnmaker Paul Weltner maakt niet alleen droge, mineralige sylvaner; scheurebe is ook een specialiteit van hem.
Scheurebe; rijpe appel, hoge zuren, fraîcheur, doordrinkbaar, goede balans, levendig (12,5%)
Winterberg Wijnen via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 13,95

Rood

8-

Les Terroirs, Calmel & Joseph, Faugères, Frankrijk 2017

Laurent Calmel is oenoloog, Jérôme Joseph sommelier. In samenwerking met geselecteerde, veelal biologisch werkende wijnboeren maken ze hun eigen wijnen onder de naam Calmel & Joseph. Voor elke wijn die ze maken uit een specifiek wijngebied of van een druivenras, bepaalt het duo de stijl en kenmerken. Vervolgens gaan ze op zoek naar de juiste terroirs.
35% syrah, 35% grenache, 20% carignan; mooie kleurdiepte, goed gedoseerde geurwaaier, rijp donker fruit, licht pepertje, duidelijk tannine, sappig op de tong, goede fraîcheur, spanning op het einde (14%)
Vojacek Wijnen € 10,50

7,5

Ilico, Illuminati, Montepulciano d’Abruzzo DOC, Italië 2016

Illuminati maak sinds 1890 wijn in het noorden van de Abbruzzen, direct onder de Marken. Dino Illuminati werd in 2005 onderscheiden met de Orde van de ‘Merito del Lavoro’, mede omdat hij de bijna vergeten regio’s Controguerra en Colline Terramane nieuw leven inblies.
Montepulciano, 10 maanden rijping in foeders van 25 hl; hechte kleur, animaal, toets van leder, geur- en smaaktonen komen overeen, stoffig, correcte fraîcheur, beetje drogende finale, typische Italiaanse maaltijdwijn (13,5%)
Alto Vino € 11,00

7,5

Lady B, Barahonda, Yecla, Spanje 2017

Deze biologische wijn komt van de hoogste percelen in Yecla, tussen 400 en 800 m boven de zeespiegel. Door de langzame rijping van 6 maanden op Franse eikenhouten vaten is de geur en smaak intens.
Monastrell, syrah, biologisch, 6 rijping maanden op Franse eiken vaten; diep donker fruit in geur en smaak, kruidig, sappig, strakke drogende finale met intense aroma’s (14%)
Wijnkoperij La Persistance € 11,55

8

Pinot Noir Le Bois de Lissieu, Franck Decrenisse, Vin de France, Frankrijk 2017

Mooi sappige, iets stevige pinot noir net ten noorden van Lyon. Van een hoger gelegen perceel met kleibodem, opgevoed in gebruikte barriques. Pinot noir in Noord-Rhône stijl, zou je kunnen zeggen!
Pinot noir, terra vitis; granaatkleur, gedoseerde geurwaaier, duidelijk pinot noir, aangenaam op de tong, schoon, fruitig, vulling, licht pepertje, evenwichtig, verrassende wijn (13%)/span>
Geluksdruif € 11,90

Share This